недеља, 1. децембар 2013.

Cooking - Recipes...Mamina kuhinja

Sačuvajmo stara jela od zaborava.
Ako imate predlog upišite recept u komentaru.
Akcija - Razmenimo recepte!

PROJARA
4 jaja
1 prašak za pecivo
pola male kašike soli
4 šolice (za kafu) projinog belog brašna
2 šoljice (za kafu) pšeničnog brašna
1 veća kriška sira i malo kajmaka
2 šoljice (za kafu) ulja
4 šoljice ( za kafu) kisele vode
1 kašika jogurta
(Josić Julijana)

Priprema Umutiti jaja sa praškom za pecivo, dodati ulje, brašno so,
i sve ostalo i na kraju kiselu vodu. Sipati u podmazan pleh.
Peći na 220C  (20min odozdo i 20min odozgo)
Savet prilagodite vašem šporetu

Ovo je najukusnija projara koju sam probala, probajte i Vi , bićete oduševljeni.
Želela bih da čujem vaše komentare.

3 коментара:

  1. KOH
    6 jaja
    11 kašika (supena) šećera
    4 kašike mlake vode
    5 do 6 kašika mlevenih oraha
    to izmutiti
    dodati
    11 kašika griza
    pola kašičice (male) praška za pecivo
    to izmutiti
    šerpu podmazati uljem i staviti malo brašna posutog po celoj šerpi.
    (Peći dole 15 minuta odvojiti nožem sa strane, podići šerpu i peći odozgo.)

    1.5l mleka prokuvati, staviti vanilin šećer i 6 kašika šećera
    i sa tim preliti KOH kad se izvadi iz rerne.
    Ovo je najukusniji KOH....
    (Josić Julijana)

    ОдговориИзбриши
  2. Mamin kolač - (brzo, lako, jedostavno, ukusno...)
    Pti -ber keks potopiti u slatko mleko gde je dodat vanilin šećer (samo malo nemojte da raskvasite keks, samo ga provući kroz mleko iz razloga što će on omekšati zbog ostalih dodataka)
    Poređati keks po dnu posude u jednom redu.
    Skuvati 2 kesice pudinga od jagode u zaslađenom mleku po želji. (napravite malo gušći puding, malo smanjite količinu mleka)
    Puding preliti preko keksa.
    Odozgo ređati keks koji je takođe malo provučen kroz mleko.
    preko tog drugog sloja keksa staviti umućen šlag.
    Ohladiti i seći kao tortu.
    (Koliko ćete keksa, pudinga i šlaga kupiti zavsi od posude u kojoj želite to da pripremite.) (Josić Julijana)

    ОдговориИзбриши
  3. Ukrasne perece
    potrebno je:
    800 gr brašna
    1 kvasac
    2,5 dl mleka
    1 margarin
    180 gr. ulja
    2 male kašike soli
    2 jajeta
    1 mala kašika šećera
    Plastična modlica za perece.

    Pripremanje:
    U toplo mleko razmutiti kvasac, šećer i malo brašna.Brašno sipati u posudu za mešanje, dodati kvasac, ulje, so, dva žumanceta i omekšali margarin. Zamesite testo, razviti ga u koru debljine 1 cm i modlicom vaditi perece. Izmutiti belance sa malo soli i premazati perece. Peći na 200 C. (Baka Veca)

    ОдговориИзбриши